Jasa Setrika Uap SALIRA Leuwiseeng Sukaherang Singaparna Tasikmalaya

Meunang Cak-cak Hiber

Cicak Terbang (Cekibar)

TASIKMALAYA, SALIRA IDCicak Terbang atau biasa disebut Cekibar.

Nembé (rebo, 15 juni 2022) abi menakan anak cakcak anu bisa hiber, aya jangjangan, nga jérébébéng ari rék ngaclok na téh.

Di tewak wéh, maké dampal plastik, da bisi ngégél.

Teras di taroskeun ka aki di’an, “éta mah hap-hap” – “teu anéh”, cenah.

Di kencarkeun deui wéh ku abi téh.
Badé di urus, teu sangeum, bilih malah paéh kéh.
Di kencarkeunana dina tangkal kole di payuneun bumi aki di’an picung, di saksikeun ku aki di’an sareng né emin).

Kaleresan na téh teu nyanak kamera, teu sempat di foto duh, sareng ku gusti téh, teu dipasihan émut kana popotoan, janten wéh teu aya buktos foto.

Duka ka mana tah ayeuna mah éta anak hap-hap. Terserah bebas, da hirup.

Update :

  • di cek ulang ka lokasi. Innalillahi, Anak Cicak Terbang (Cekibar) nya Sudah Dimakan Cakung
  • Video : Innalillahi, Anak Cicak Terbang (Cekibar) nya Sudah Dimakan Cakung!
  • Makanan Utama cicak terbang (Cekibar) : Ulat, Serangga, Semut, kupu kupu, Belalang dan Lalat. Bisa juga, Daun keting, bunga dan kulit kayu, terus Umbi-umbian, dedaunan, madu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.